Παράλληλα η Κουμουνδούρου στέκεται σε τέσσερα βασικά σημεία σχολιάζοντας:
- Ο Υπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να αιτιολογήσει την κατάργηση του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ (ως προς το όνομα μόνο), επικαλέστηκε ψευδώς έλλειψη χρηματοδότησης και ισχυρίστηκε την ύπαρξη νέας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πριν από λίγες μέρες, σε ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, την οποία συνόδευε αίτημα κατάθεσης του εγγράφου της νέας σύμβασης με την ΕΤΕΠ, ο κ. Θεοδωρικάκος επέλεξε τη σιωπή απαξιώνοντας τις υποχρεώσεις που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Βέβαια, είναι αναμενόμενο όταν δεν υπάρχει σύμβαση να αδυνατεί ο Υπουργός να την προσκομίσει αλλά ο ελάχιστος σεβασμός στους θεσμούς απαιτεί την αιτιολόγηση της αδυναμίας προσκόμισης εγγράφου, που ζητείται από βουλευτές στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου. Οι βουλευτές, ως γνωστόν, δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους αλλά τον ελληνικό λαό. Και ο κ. Θεοδωρικάκος και γενικά οι Υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ τον λαό απαξιώνουν με συνεχή ψεύδη.
- Επιπλέον, στα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των Δήμων (ΚΕΔΕ) υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για εταιρείες που κυκλοφορούν στους Δήμους προς άγραν πελατείας, μιλώντας για προσκλήσεις που ακόμα δεν έχουν δημοσιευθεί. Πως γνωρίζουν οι εταιρείες συμβούλων το περιεχόμενο προσκλήσεων που δεν έχουν δημοσιευθεί και θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός σήμερα;
- Γιατί ο κ. Θεοδωρικάκος έσπευσε να συστήσει Επιτροπή Αξιολόγησης των προτεινόμενων έργων με συμμετοχή ιδιωτών, για τους οποίους μάλιστα δεν απαντά αν θα εφαρμόζονται αναλογικά τα κωλύματα, τα ασυμβίβαστα και οι ευθύνες που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα;
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να αισθάνεται δικαιωμένος από την πολιτική που ακολούθησε για την τοπική αυτοδιοίκηση με την θέσπιση του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ», που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει. Οι ποιοτικές διαφορές, τελικά, έγκεινται στα παραπάνω και είναι ενδεικτικά τόσο των προθέσεων της κυβέρνησης όσο και των επικοινωνιακών τακτικών της» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Από την πλευρά του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία κάνει περισσότερο επικοινωνία και όχι πολιτική καθώς αποδεικνύεται αναποτελεσματική σε πολλά θέματα.
Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «δήμο επιχειρηματία», κατηγορώντας τον Κ. Μητσοτάκη ότι έχει ως επίκεντρο «πάντα τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες στις πόλεις και τα χωριά της χώρας που υπονομεύονται διαχρονικά» επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την παρουσίαση του νέου προγράμματος της Τοπικής Διοίκησης από τον πρωθυπουργό».
«Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης δεν μας αναγγέλλει κάτι καινούριο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Δήμων και ακόμη περισσότερο αυτή των Περιφερειών είναι γεγονός εδώ και χρόνια, στόχος και αποτέλεσμα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο κράτος και την Τοπική Διοίκηση που υπηρετούν με συνέπεια όλες οι αστικές κυβερνήσεις. Είναι αυτή η αντιδραστική πολιτική που έχει αναδείξει τους Δήμους χρόνια τώρα σε ένα διευρυμένο φορομπηχτικό μηχανισμό, που δρα μόνιμα και σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, έχει εμπορευματοποιήσει και συρρικνώσει κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, ιδιωτικοποιεί ακόμη περισσότερες και ανατρέπει εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων» προσθέτει η ανακοίνωση.
Το ΚΚΕ σημειώνει, επίσης ότι «η εξαγγελία δε δια στόματος πρωθυπουργού ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα περάσει στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης σίγουρα δεν ξαφνιάζει κανέναν. Η εμπορευματοποίηση της είναι στρατηγική της κυβέρνησης, όπως και των άλλων αστικών κομμάτων και η Τοπική Διοίκηση καλείται να παίξει το ρόλο του Δούρειου Ίππου στο αντιλαϊκό έργο στο χώρο της υγείας που ο λαός μας το ζει στο πετσί του και εν μέσω πανδημίας», καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του «ας γνωρίζουν όμως, ότι ο λαός δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα».
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου