Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Στην Ελλάδα την Πέμπτη μόνο έβρεχε...

Μπορεί στην πραγματικότητα η Ελλάδα να βιώνει έντονες ως και συγκλονιστικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, πλην όμως η «επίσημη» επικαιρότητα όπως διαμορφώνεται σε συνθήκες μετα-δημοκρατίας από τα δημόσια και τα φιλο-κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, είναι απείρως διαφορετική.
Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο Φρουζής δεχόμενος καταιγισμό ερωτήσεων από το ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε ότι διοργάνωσε το περιβόητο «μυστικό δείπνο» υποστήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν του υποδείχθηκαν ονόματα πολιτικών από την Τουλουπάκη και ότι δεν μπορούσε να μπει σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα.
Αναίρεσε όσα είχε ισχυριστεί δύο μέρες πριν για τους εισαγγελείς διαφθοράς και επιπλέον διέψευσε οποιαδήποτε πίεση του Δ. Παπαγγελόπουλου προς αυτούς, άρα αποδόμησε όλη την επιχειρηματολογία της «σκευωρίας», που είναι το αντικείμενο της προανακριτικής. Όμως για τα «συστημικά» ΜΜΕ η κατάθεση της Πέμπτης, μάλλον δεν υπάρχει και επανέλαβαν κάποιες γενικότητες από την κατάθεση της... Τρίτης.
Πάντως ο Φρουζής «λεφτά θα πάρει», όπως του επισήμανε με νόημα και χιούμορ η βουλευτής Δώρα Αυγέρη όταν του χύθηκε ο καφές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης. Ο Mr Novartis είναι μεταξύ αυτών που ωφελούνται (εφοπλιστές, εξέχοντες επιχειρηματίες και τραπεζίτες) από τη νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα πρόσωπα που είναι ύποπτα για εγκληματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που παγώνουν από το δικαστήριο, αν δεν τεθούν σε δίκη εντός 18 μηνών. Η προκλητική διάταξη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, με τους Financial Times, σε ένα άρθρο - κόλαφο, να τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει την Ελλάδα «πλυντήριο» βρώμικου χρήματος, παραβιάζοντας διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Όμως κι αυτή η είδηση για τα συστημικά μίντια δεν υπήρξε ποτέ. Δεν υπήρξε βέβαια και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αν και η κριτική έγινε από τους Financial Times επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ(!).
Ένα ακόμη άσημο και ανυπόληπτο μέσο όπως το πρακτορείο Reuters, μετέδωσε λίγες ώρες αργότερα μια είδηση «βόμβα»: Η Ελλάδα σκοπεύει να πουλήσει σε funds, 12 δισ. ευρώ ανείσπρακτων οφειλών σε ασφαλιστικά Ταμεία. Η είδηση πέρασε στα «ψιλά». Όπως και η σύγκρουση στο υπουργείο Εργασίας, καθώς του σχεδίου ηγείται ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης - και σε αυτόν βασίστηκε το δημοσίευμα - αλλά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης το διέψευσε. Οι γνωρίζοντες πάντως σημειώνουν με νόημα πως προφανώς ο Νότης Μηταράκης «δεν κάνει του κεφαλιού» του, αλλά για κάτι τόσο σημαντικό πρέπει να έχει και την έγκριση του Μαξίμου.
Την ίδια επίσης ημέρα, την Πέμπτη, σε πλαίσιο αντίστασης στη σκληρή καταστολή, χιλιάδες φοιτητές πραγματοποίησαν μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, είδηση που υποβαθμίστηκε από τα φιλοκυβερνητικά μίντια, όπως και η προηγούμενη ογκώδης πορεία τους, για την οποία είχε ειπωθεί ότι ήταν «κάποιες δεκάδες». Αυτή τη φορά αναφέρθηκαν σε «περίπου 1.000 άτομα»...
Ο Πρωθυπουργός, τέλος, την ίδια μέρα συνάντησε τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, επισημαίνοντας τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της προοπτική -που πηγάζει από τη Συμφωνία των Πρεσπών- αλλά στα ΜΜΕ μεταδόθηκε ότι ο Μητσοτάκης έκανε «κριτική» στη Συμφωνία... αυτή που ζητά να εφαρμοστεί κατά γράμμα!
Αν κάποιος μελετήσει τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας είτε αγνοούν, είτε παραλείπουν, είτε διαστρεβλώνουν όλες αυτές τις ειδήσεις. «Επισήμως», στην Ελλάδα την Πέμπτη, το μόνο αξιομνημόνευτο γεγονός είναι ότι... έβρεχε. Και στην Ελλάδα, τελευταία, βρέχει πολύ!
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: