Πρόκειται για ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν μετά από πορισματική έκθεση επιθεωρητών - ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, για υπόθεση χρηματικών ποσών 200.000 ευρώ, η οποία αφορούσε στη χορήγηση οικονομικών βοηθημάτων και δανείων από το Ταμείο προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού την περίοδο 2012 - 2014 και τα οποία ουδέποτε πιστώθηκαν πραγματικά στους εν λόγω υπαλλήλους.
Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.». χωρίς ουδέποτε να δεχτεί την παραμικρή διάψευση. Ανάμεσα στα ευρήματα που έχουν σταλεί προς διερεύνηση στις εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας γύρω από το Ταμείο, περιλαμβάνονται και ορισμένες αποδείξεις δαπανών, βάσει των οποίων προκύπτει ότι:
• Στις 25/9/2000 το ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ εισέπραξε από την ΠΟΣΥΠΠΟ 10.000.000 δραχμές για την οικονομική τακτοποίηση του προσωπικού του γραφείου της γενικής γραμματέως και του υπουργικού γραφείου.
• Στις 19/2/2003 δόθηκαν για υπερωριακές απασχολήσεις στο γραφείο του υπουργού 17.890 ευρώ.
• Στις 9/4/2003 το Ταμείο εισέπραξε 23.467 ευρώ και πάλι για την κάλυψη υπεραπασχολήσεων στα γραφεία της γενικής γραμματέως και του υπουργού.
• Στις 10/7/2003 δόθηκαν άλλα 19.994 ευρώ για τους ίδιους λόγους στα ίδια γραφεία.
Οι διώξεις ασκούνται ενώ η υπουργός Πολιτισμού έχει προαναγγείλει τροπολογία που θα θέτει το Ταμείο σε «εκκαθάριση εν λειτουργία». Μια προαναγγελία που η αξιωματική αντιπολίτευση, και συγκεκριμένα ο κ. Στρατής, κατήγγειλε ότι αποσκοπεί στη «συγκάλυψη των σκοτεινών υποθέσεων» του Ταμείου, υπονοώντας ότι ο εκκαθαριστής της αποκλειστικής επιλογής της υπουργού θα παρέχει επιλεκτικά στοιχεία στη Δικαιοσύνη.
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου