Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Πόσο ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

13 μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της Ν.Δ.
Πόσο ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πολύ, αν και επιχειρεί να το κρύψει, είναι η απάντηση. Μια σειρά στελεχών προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελεχώνουν τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.. Πρόκειται για στελέχη τα οποία προέρχονται από όλες τις εσωκομματικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ - απόδειξη ότι το κόμμα έχει μεταβληθεί σε δεξαμενή για τη Δεξιά.
Η πρώτη καταγραφή ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη δείχνει ότι τουλάχιστον 13 υπουργοί ή γενικοί γραμματείς διετέλεσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Και ως τέτοια ξεκίνησαν να στελεχώνουν το κράτος τόσο σε θέσεις κρατικές όσο και σε θέσεις συμβούλων. Πολλά από αυτά υπηρέτησαν την κυβέρνηση Σαμαρά και κράτησαν ανοιχτές τις πόρτες και προς το ΠΑΣΟΚ και προς τη Ν.Δ. - εξουσία και κρατική θέση γαρ...
Ορισμένα από αυτά τα στελέχη πρωταγωνίστησαν στις περίφημες μνημονιακές «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα όταν η τελευταία αξιοποιούσε τα αιτήματα των ελληνικών επιχειρηματικών και οικονομικών συμφερόντων για να υπαγορεύσει πολιτική στις κυβερνήσεις 2010 - 2015.
Επισημαίνεται ότι για την ηγεσία Γεννηματά, με εξαίρεση τις περιπτώσεις Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη (οι οποίοι απλώς διαγράφηκαν εκ των υστέρων), δεν τρέχει τίποτα...
Το παιδί του βουλευτή, ο ΠΑΣΠίτης
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της συγκυβέρνησης Μητσοτάκη - ΠΑΣΟΚ:
1) Πάνος Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου: γραμματέας της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, με ενασχόληση στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στέλεχος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου από το 2011 (συνέχισε και επί Σαμαρά).
2) Άννα Στρατινάκη, γενική γραμματέας Εργασίας: κόρη παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ήταν γενική γραμματέας Εργασίας επί υπουργίας Γιώργου Κουτρουμάνη, συνέχισε στην κυβέρνηση Σαμαρά επί υπουργίας Βρούτση και σήμερα «επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος». Αποτέλεσε και σύμβουλο της Φώφης Γεννηματά για εργασιακά θέματα.
Οι «κηπουροί» του Παπανδρέου
3) Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας: σύμβουλος υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου και μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ.
4) Βιβή Χαραλαμπογιάννη, γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου: προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και την επικοινωνιακή ομάδα 2007 - 2009 με επικεφαλής τον Παύλο Γερουλάνο. Πρώην μέλος του Τομέα Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ, διορίστηκε στη Βουλή το 2009 ως Δ.Ε. Μάλιστα προσλήφθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2009 (δύο ημέρες πριν τις εκλογές) και επαναπροσλήφθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 2009 (τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές) με χρήση της τότε διάταξης περί μονιμοποίησης υπαλλήλου που υπηρέτησε σε δύο διαφορετικές συνόδους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε ως στέλεχος την κυβέρνηση Παπανδρέου στο υπουργείο Πολιτισμού στο ιδιαίτερο γραφείο του Π. Γερουλάνου. Ήταν μετακλητή υπάλληλος του Κ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα αναπληρώτρια γραμματέας του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ (έως το 2017)!
Τα προξενιά της Άννας
5) Γιάννης Μαστρογεωργίου, γενικός γραμματέας Ενημέρωσης: εκπρόσωπος Τύπου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ τα έτη 2003 - 2004 και εκλεγμένο μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ήταν συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου από το 2009 στο υπουργείο Παιδείας επιφορτισμένος με ζητήματα Τύπου επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Στη συνέχεια έγινε διευθυντής του Δικτύου, του φορέα που ίδρυσε η Αν. Διαμαντοπούλου και μετά προβιβάστηκε σε διευθυντή του Ινστιτούτου Καραμανλή.
6) Γιώργος Καλαντζής, γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων: το 2012 ήταν στην Εθνική Εκλογική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα κατάρτιζε τα ψηφοδέλτια του κόμματος (αλλά συνεδρίασε μόλις μία φορά...). Στο υπουργείο Παιδείας πήγε το 2011, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, και από τότε δεν έφυγε ποτέ - οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό οφείλεται στις σχέσεις του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ήταν συνεργάτης του Θόδωρου Πάγκαλου αφενός σε θέση ειδικού συμβούλου στο υπουργείο Εξωτερικών από το 1996 έως το 1999, και αφετέρου ως διευθυντής του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τον Οκτώβριο του 2009.
7) Αλεξάνδρα Σδούκου, γραμματέας Ενέργειας: ως δημόσιος υπάλληλος αποσπάστηκε στο γραφείο του υπηρεσιακού υπουργού Ενέργειας Γρηγόρη Τσάλτα, έμεινε στο γραφείο του Γιάννη Μανιάτη από το 2012 έως 2015. Το 2016 ο Γ. Μανιάτης εξέδωσε το βιβλίο του «Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός». Την επιμέλεια του βιβλίου είχε η Αλ. Σδούκου... Σημειώνεται ότι στο υπουργείο Ενέργειας έμεινε και επί Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ την απέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης τον Ιούλιο του 2015.
8) Πάνος Αλεξανδρής, γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης: υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2012 και υποψήφιος δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι το 2010. Ήταν γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στο Μαρούσι (1988 - 1990) και στην Βορειοανατολική Αθήνα το 1991-1995. Το 1988 -1989 ο Απόστολος Κακλαμάνης τον είχε σύμβουλο στο υπουργείο Υγείας, ενώ ήταν σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του Αντώνη Λιβάνη από το 1994 έως τα τέλη του 1995.
Οι 5 στους 50 υπουργούς είναι ΠΑΣΟΚ
9) Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό: ξεκίνησε ως συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ γρήγορα κατάφερε να γίνει άνθρωπος εμπιστοσύνης του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του Παναγιώτη Πικραμμένου, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις από το 2009 έως το 2015. Τότε διορίζεται διευθυντής του ΣΕΒ, όπου αναδείχθηκε σε αξιόπιστο συνομιλητή της τρόικας, ειδικά την περίοδο 2012 - 2015, επί κυβέρνησης Σαμαρά. Στο πόδι του λέγεται ότι άφησε ακόμη ένα «παιδί» του ΠΑΣΟΚ, το Αλέξανδρο Χατζόπουλο, που προαλείφεται για διευθυντής του ΣΕΒ.
10) Θοδωρής Λιβάνιος, υφυπουργός Εσωτερικών: πρόκειται για τον εκλογολόγο του Γ. Παπανδρέου και τον άνθρωπο που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Γ. Ραγκούση στον "Καλλικράτη". «Μετακόμισε» στον Δήμο Αθηναίων την πρώτη τετραετία Καμίνη ως γενικός γραμματέας του δήμου. Ο Κ. Μητσοτάκης τον διόρισε ως στέλεχος προτεινόμενο από το ΠΑΣΟΚ γενικό γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα Δημήτρη Στεφάνου.
11) Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: επίσης εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ευνοημένος από το περιβάλλον Διαμαντοπούλου, αλλά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, καθώς αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Αν. Διαμαντοπούλου. Διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρείτο μέλος της σκληρής φρουράς του Ευάγγελου Βενιζέλου και φίλος του Διονύση Παναγιωτάκη. Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Χρήστο Πρωτόπαπα. Κατήλθε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και είχε χριστεί διάδοχος της βενιζελικής πτέρυγας. Το 2015 ανέλαβε τον φορέα που ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τη Διανόησις.
12) Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού: μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1989 και γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού από το 1999 έως το 2004 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και από το 2009 έως το 2015 (κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.).
13) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη: η επιτομή του σημερινού ΠΑΣΟΚ...
 
Κώστας Πουλακίδας
ηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: