Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε αν ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης

Η συντήρηση του αυτοκινήτου πάντα αποτελούσε μια σημαντική υποχρέωση του οδηγού. Όμως σε περιόδους κρίσης άρχισαν να γίνονται αρκετές “εκπτώσεις συντήρησης”, με αποτέλεσμα οι βλάβες στα μηχανικά και στα ηλεκτρικά εξαρτήματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ειδικά μετά από αρκετά χρόνια χρήσης ενός αυτοκινήτου.
Σίγουρα στα εκατοντάδες μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα στους ελληνικούς δρόμους, υπάρχουν πολλά που θεωρούνται “ζημιάρικα” και άλλα όχι. Τα περισσότερα όμως αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό πρόβλημα που η οικονομική κρίση το έχει γιγαντώσει και έχει γίνει ο μεγαλύτερος εφιάλτης των οδηγών. Είναι η βλάβη στην αντλία βενζίνης, που ουσιαστικά ακινητοποιεί το αυτοκίνητο και το οδηγεί κατευθείαν στο συνεργείο.
Τα τελευταία χρόνια, που οι περισσότεροι οδηγοί αδυνατούν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους και κυκλοφορούν μόνιμα με το λαμπάκι αναμμένο, αναγκάζει σε υπερθέρμανση την αντλία βενζίνης που μετά από κάποιες ώρες διαρκούς λειτουργίας καίγεται ακινητοποιώντας το όχημα. Για να προστατευθεί κάποιος από αυτή τη φθορά, αρκεί να κάνει κάτι απλό. Να έχει μόνιμα γεμάτο το ρεζερβουάρ του ή τουλάχιστον πάνω από το μισό, αλλά και να εφοδιάζεται με καλής ποιότητας βενζίνης.
Δηλαδή, ο εκάστοτε οδηγός θα πρέπει να αποφεύγει την κίνηση του αυτοκινήτου με λαμπάκι για πολλά χιλιόμετρα, γνωρίζοντας ότι η επαρκής ποσότητα βενζίνης ψύχει την τρόμπα και την προστατεύει από την υπερθέρμανση, άρα και από τη πιθανή βλάβη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: