Το προσωπικό έπρεπε να εργάζεται όλη τη νύχτα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Περίπου το 80% των 193 εκατομμυρίων ψηφοφόρων ψήφισαν σε περισσότερα από 800.000 εκλογικά κέντρα.
Ομως, οι αριθμοί αυτοί προκάλεσαν υπερκόπωση στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, αντίθετα από τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις πριν ξεκινήσουν την εργασία τους.
Ο εκπρόσωπος της KPU ανέφερε ότι 272 εκλογικοί υπάλληλοι πέθαναν από ασθένειες που συνδέονται με τις υπερβολικές ώρες εργασίας.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η χώρα των 260 εκατομμυρίων κατοίκων διεξήγαγε την προεδρική ψηφοφορία μαζί με τις εθνικές και περιφερειακές εκλογές, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.
Επικριτές της διαδικασίας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν φρόντισε να μη συνδυάσει τις εκλογές και δημιούργησε μη ρεαλιστικές προσδοκίες στους έκτακτους εκλογικούς υπαλλήλους.
Η εκλογική επιτροπή της Ινδονησίας σχεδιάζει να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων με 36 εκατομμύρια ρουπίες (περίπου 2.000 ευρώ) για κάθε νεκρό υπάλληλο-- αποζημίωση περίπου ισοδύναμη με την αμοιβή ενός έτους με βάση τον κατώτατο μισθό της χώρας.
Η KPU θα ολοκληρώσει την καταμέτρηση των ψήφων και θα ανακοινώσει τους νικητές των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στις 22 Μαΐου.
Τόσο ο πρόεδρος Τζόκο Γουιντόντο όσο και ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Πραμπόγουο Σουμπιάντο ανακήρυξαν την νίκη τους παρότι προσωρινή καταμέτρηση εμφανίζει τον Γουιντόντο νικητή με διαφορά περίπου 9-10 ποσοστιαίες μονάδες από τον αντίπαλό του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου