Σε αυτή σημειώνεται πως «βάση υπολογισμού του ωρομισθίου της συγκεκριμένης κατηγορίας εργαζομένων αποτελεί το ωράριο των 21 διδακτικών ωρών και επομένως, μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, το ελάχιστο ωρομίσθιο διαμορφώνεται ως εξής: 6 / 21 / 25 × 650 ευρώ =7,43 ευρώ».
Στο έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται πως το ωράριο απασχόλησης των εργαζομένων ρυθμίζεται αυτοτελώς από το νόμο και συγκεκριμένα ότι «σύμφωνα με την §3 του άρθρου 30 του ν.4415/2016 όπως ισχύει (ΦΕΚ 159/τ. Α΄/6.9.2016), το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδακτικής απασχόλησης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών καθορίζεται στις 21 διδακτικές ώρες, κατ’ αντιστοιχία με το ωράριο των εκπαιδευτικών της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως ο μέσος όρος του μέγιστου και του ελάχιστου ωραρίου τους».
Υπενθυμίζεται επίσης «ότι ατομικές συμβάσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις εργασίας κάθε είδους δεν επιτρέπεται να ορίζουν ωρομίσθιο κατώτερο από το κατά τα ανωτέρω προσδιοριζόμενο».
Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Ομοσπονδία χαρακτήρισε παράνομη οποιαδήποτε απόπειρα να «σπάσει» το ελάχιστο όριο. «Τούτο αποτελεί εμμέσως πλην σαφώς απάντηση στην προκλητική και αντικοινωνική προσφυγή της ΟΕΦΕ (της Ομοσπονδίας των φροντιστηριαρχών) στο ΣτΕ, με την οποία ζητείται το ωρομίσθιο να πέσει περίπου κατά 50%!
»Δικαιώνει, δε, πλήρως την ΟΙΕΛΕ που ζήτησε με εξώδικό της από την εργοδοτική οργάνωση να προσέλθει εκ νέου σε συλλογική διαπραγμάτευση, αποδεχόμενη το κατώτατο όριο ωρομισθίου που ορίζει ο νόμος. (Στο εξώδικό μας αυτό δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση).
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι στις 19 Μαρτίου, ημέρα συζήτησης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ, θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, καλώντας «σε συστράτευση όλους τους συναδέλφους για να μπει φραγμός στα όνειρα όσων προσδοκούν να μετατρέψουν τους εργαζόμενους στους χώρους αυτούς στους χειρότερα αμειβόμενους εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πηγή: efsyn.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου