Στόχος είναι η προσαρμογή του δείκτη έξοδα προς έσοδα στο 50% ή και χαμηλότερα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, η μείωση αυτή θεωρείται από τις τράπεζες απαραίτητη για την επαναφορά σε βιώσιμη κερδοφορία καθώς η παραγωγή νέων δανείων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, τα κόκκινα δάνεια βρίσκονται ακόμη πάνω από το 40$, ενώ τα περιθώρια βελτίωσης των καθαρών εσόδων, μέσω της επιτοκιακής πολιτικής σε καταθέσεις και χορηγήσεις και της ενίσχυσης των προμηθειών, είναι πολύ μικρά για να αναπληρώσουν τις απώλειες που προκάλεσε την πολύχρονη κρίση.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με την εφαρμογή νιας νέας στρατηγικής ψηφιακού μετασχηματισμού.
Μέχρι σήμερα, για κάθε 1.000 άτομα που αποχώρησαν από τις τράπεζες η ετήσια μείωση του κόστους λειτουργίας έφτασε τα 40 εκ. ευρώ. Στόχος άλλωστε των σχεδιαζόμενων αποχωρήσεων αποτελεί η εξοικονόμηση 300 εκ. ευρώ περίπου κάθε χρόνο συνολικά στον κλάδο.
Κορυφαία τραπεζική «πηγή» σημειώνει στην εφημερίδα ότι ο βέλτιστος αριθμός υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, ανέρχεται σε περίπου 1.200, δηλαδή περίπου 300 ανά συστηματική τράπεζα, από συνολικά 1.832 σημεία παρουσίας σήμερα. Εκτιμούν μάλιστα ότι ότι η είναι δυνατή η επίτευξη αυτού του στόχους έως και τις αρχές του 2021.
Πηγή: aftodioikisi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου