Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Πού πας φροντιστήριο; - Στον δήμο...

Μία δράση, που ξεκίνησε δοκιμαστικά πριν από έξι χρόνια, στον δήμο Αθηναίων και τώρα έχει επεκταθεί στους δήμους όλης της Ελλάδας, κερδίζει κάθε χρονιά όλο και περισσότερο το στοίχημα της προσφοράς στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ο λόγος για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων, που από το 2012 μέχρι σήμερα, με τη βοήθεια εθελοντών καθηγητών και φοιτητών, στηρίζει τα παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.
«Το φροντιστήριο απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών άπορων ή με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, που αδυνατούν να πάνε σε κάποιο ιδιωτικό φροντιστήριο. Για τα παιδιά αυτά είναι πολύ σημαντικό να βλέπουν ότι υπάρχει κάποιος εκεί για αυτά, για να τα βοηθήσει», σχολίασε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αγγελική Νικητοπούλου, συντονίστρια του κοινωνικού φροντιστηρίου.
«Οι καθηγητές, τους δίνουμε την ελπίδα, ότι "είμαστε εδώ". Όχι μόνο στο κομμάτι της βοήθειας για να μάθουν πράγματα που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά στην επιλογή τους, αλλά για οποιοδήποτε πράγμα τους απασχολεί στην καθημερινότητά τους», πρόσθεσε.
Στο φροντιστήριο, που φιλοξενείται στο 41ο γυμνάσιο Αθηνών, γίνονται μαθήματα στήριξης μαθητών που φοιτούν από την Α' γυμνασίου μέχρι και την Γ' λυκείου και τα τμήματα αποτελούνται από 5 έως 15 μαθητές.
Ειδικά για την γ' λυκείου, τα πράγματα είναι σίγουρα δύσκολα, για τα παιδιά που θέλουν να μπουν σε κάποια σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως διαβεβαιώνει, όμως και η κ. Νικητοπούλου, αλλά και οι αριθμοί, το κοινωνικό φροντιστήριο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα ιδιωτικά: Πρόπερσι, οι 20 από τους 30 που έδωσαν Πανελλήνιες, πέτυχαν να μπουν σε κάποια σχολή, ενώ πέρυσι, το ποσοστό έφτασε το 50% σχεδόν. «Από τους 48 που έδωσαν, πέρασαν οι 22. Και είχαμε επιτυχίες και σε σχολές, τις λεγόμενες μεγάλης ζήτησης, όπως η Ιατρική Αθηνών και το Πολυτεχνείο Πατρών, χωρίς φυσικά να υποτιμούμε τις επιτυχίες των μαθητών στις άλλες σχολές», τόνισε η κ. Νικητοπούλου. Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε, ο καθένας προχωρά ανάλογα με τις βλέψεις του και τις δυνατότητές του και οι εθελοντές εκπαιδευτικοί είναι εκεί για να σιγουρέψουν ότι θα δώσει με βάση το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: