Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Παράταση του χρόνου εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας

Το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Υποδομών (Υ.Ζ. -Κ.Α.Φ.Ε.) της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων, η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων κόκκινων αλεπούδων παρατείνεται έως 30 Σεπτεμβρίου 2017 σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο ελάχιστος αριθμός αλεπούδων ανά Περιφερειακή Ενότητα που πρέπει να εξετασθούν είναι: Μ.Ε. Θεσ/νίκης: 66, Π.Ε. Ημαθίας: 33, Π.Ε. Κιλκίς: 48, Π.Ε. Πέλλας: 48, Π.Ε. Πιερίας: 29, Π.Ε. Σερρών: 75, Π.Ε. Χαλκιδικής: 63.
Σύμφωνα με την εκδοθείσα έγκριση προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων, που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου, για το έτος 2017, προβλέπεται αποζημίωση των 50 ευρώ για την προσκόμιση αλεπούδων που βρέθηκαν νεκρές (παθητική επιτήρηση), χωρίς να έχουν πυροβοληθεί ή δηλητηριαστεί ή θανατωμένων αλεπούδων (ενεργητική επιτήρηση), με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν πυροβοληθεί στον εγκέφαλο.
Για την καταβολή της αποζημίωσης θα πρέπει να προσκομίζονται στις κτηνιατρικές αρχές:
1.Έντυπο αποστολής δειγμάτων κατάλληλα συμπληρωμένο (από το εγχειρίδιο για τον έλεγχο και την πρόληψη της λύσσας του 2017, από την ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ., www.minagric.gr: Αρχική Σελίδα, Επίκαιρα θέματα, Λύσσα)
2.Αίτημα πληρωμής (από την ΚΥΑ αποζημιώσεων του 2017: Υ.Α. 1970/66273/19.06.2017 - ΦΕΚ  Β΄ 2193/27.06.2017)
3.Έγγραφο που να αποδεικνύει την ιδιότητα των δικαιούχων με βάση τα κάτωθι:
   Α. Στο πλαίσιο της παθητικής επιτήρησης τα δείγματα των νεκρών αλεπούδων μπορούν να συλλέγουν οι κυνηγοί, οι φύλακες θήρας και τα μέλη Περιβαλλοντικών Οργανώσεων. Οι κυνηγοί πρέπει να έχουν άδεια κυνηγιού που είναι ή ήταν σε ισχύ «το αργότερο έως και τρία χρόνια πριν».
   Β. Στο πλαίσιο της ενεργητικής επιτήρησης η θανάτωση των αλεπούδων, η συλλογή δειγμάτων θανατωμένων αλεπούδων και η προσκόμιση στις αρμόδιες κτηνιατρικές αρχές πραγματοποιείται από κυνηγούς, φύλακες θήρας με άδεια κυνηγιού σε ισχύ κατά την κυνηγετική περίοδο ή από τα καθορισμένα συνεργεία δίωξης.
  • Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα αποστολής δειγμάτων και τα αιτήματα αποζημίωσης (πληρωμής) για τα Προγράμματα Παθητικής και Ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας κάνοντας κλικ εδώ >>
Από το Τμ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια: