Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ο Αντόνιο Γκουτέρες νέος γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκουτέρες έλαβε σήμερα την ομόφωνη υποστήριξη και των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του Οργανισμού, ανέφεραν διπλωματικές πηγές μετά από μια συνεδρίαση του οργάνου, κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Γκουτέρες ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί αφού κέρδισε και στις έξι "προκαταρκτικές" ψηφοφορίες. Η υποψηφιότητά του θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κάτι που θεωρείται δεδομένο. Ο Γκουτέρες θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, διαδεχόμενος τον Νοτιοκορεάτη Μπαν Γκι-μουν.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κρατείστε την ευπρέπεια και τον πολιτισμό στα σχόλιά σας. Οποιοδήποτε σχόλιο αναφέρεται σε ονόματα και καταφέρεται προσωπικά προσβάλλοντας ή θίγοντας προσωπικότητες και συνειδήσεις, δεν θα αναρτάται αν δεν είναι επώνυμο, κι αυτό μετά από τον απαραίτητο έλεγχο. Ευχαριστώ.