Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Μοναδική «νάρκη» η έλλειψη ενημέρωσης του πρωθυπουργού

Απολύτως «αδιάβαστος» πιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας όταν, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την ύπαρξη του φράχτη, επικαλέστηκε τον κίνδυνο που θα αντιμετώπιζαν οι πρόσφυγες από νάρκες, καθώς, ήδη από το 2009 η Ελλάδα ανήκει στις πλήρως αποναρκοθετημένες χώρες.
Το Δελτίο Τύπου της 4ης Δεκεμβρίου του 2009 που εκδόθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της Καρθαγένης «Για έναν κόσμο χωρίς νάρκες» είναι κάτι παραπάνω από σαφές, καθώς «καλωσορίζει» και την Ελλάδα στην ομάδα εκείνη των χωρών στις οποίες πλέον δεν υπάρχει ούτε μια νάρκη. 
Συγκεκριμένα και κατά την ίδια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν περισσότερες από 120 χώρες, που συμφώνησαν στην υιοθέτηση πενταετούς σχεδίου δράσης κατά των ναρκών,  Αλβανία, Ρουάντα και Ζάμπια, η Ελλάδα χαιρετίζονται πλέον ως ζώνες πλήρως απαλλαγμένες από νάρκες, ("mine-free zones"), αδειάζοντας πλήρως τον έλληνα πρωθυπουργό όταν, λίγες μόνο ώρες πριν από τη Λέσβο όπου βρέθηκε με τον Μάρτιν Σουλτς, επικαλέστηκε τον κίνδυνο που θα διέτρεχαν οι πρόσφυγες σε περίπτωση κατάργησης του φράχτη στον Έβρο. 
Ναρκοθετημένες περιοχές όμως στα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν υπάρχουν ούτε από την πλευρά της γείτονος, αφού, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την αποναρκοθέτηση και την αφαίρεση πυρομαχικών πολέμου, (Landmine and Cluster Munition Monitor) ήδη, από το 2012 η Τουρκία έχει επίσημα δηλώσει πως έχει αποναρκοθετήσει όλα της τα σύνορα με Βουλγαρία, Γεωργία και Ελλάδα.  
Σχόλιο TPP: Μετά από αυτό, δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο Αλέξης Τσίπρας υπέπεσε σε μια ακόμη πολιτική γκάφα εμφανιζόμενος πλήρως ανενημέρωτος για ένα τόσο σοβαρό εθνικής σημασίας ζήτημα ή  σε μια, διαφορετικού τύπου και ακόμη μεγαλύτερη γκάφα όπου, αν και κατά λάθος, ομολογεί ευθέως πως για μια ακόμη φορά η Ελλάδα εξαπάτησε διεθνείς οργανισμούς, διαβεβαιώνοντας για την πλήρη αποναρκοθέτησή της και ενώ αυτή δεν έχει συμβεί. 
Φυσικά, στη δεύτερη περίπτωση το κακό είναι εύκολο να διορθωθεί και μάλιστα χωρίς (άλλο) οικονομικό κόστος αφού πολλά εκατομμύρια ευρώ ήδη διατέθηκαν σε ΜΚΟ για αποναρκοθέτηση περιοχών αφρικανικών χωρών από πρόσωπα για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο «ενδιαφέρον» όχι μόνο η... ντόπια Οικονομική Αστυνομία αλλά ακόμη και η Interpol. 

Π.Κ.  
Το άρθρο προήλθε από την πλατφόρμα των 1101
Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: