Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ξεχάστε τους τραπεζικούς λογαριασμούς! Έτσι θα γίνονται στο εξής οι συναλλαγές!

Η Abra είναι μία startup που σκοπεύει να κάνει τις συναλλαγές ευκολότερες, χωρίς να απαιτείται η μεσολάβηση της τράπεζας.
Με την Abra, όλες οι τραπεζικές σας συναλλαγές γίνονται μέσω του κινητού σας τηλεφώνου. Μπορείτε να κάνετε αναλήψεις, καταθέσεις και μεταφορές χρημάτων χρησιμοποιώντας απλώς και μόνο την εφαρμογή αυτή. Χωρίς ΑΤΜ και υποκαταστήματα τραπεζών. Σύμφωνα με τη fortune η ιδέα είναι ότι το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών πρέπει να είναι τόσο εύκολο, όσο η αποστολή ενός μηνύματος.
«Σε έναν πλήρως δικτυωμένο κόσμο, είναι εκπληκτικό για μένα το ότι δεν μπορεί κανείς να σηκώσει το τηλέφωνό του και να στείλει άμεσα χρήματα σε οποιοδήποτε άλλο αριθμό τηλεφώνου στον κόσμο», δηλώνει ο ιδρυτής της Abra, Bill Barhydt, πρώην μηχανικός λογισμικού της Goldman Sachs και προσθέτει: «Ο παραδοσιακός τραπεζικός τομέας εξυπηρετεί πολύ αποτελεσματικά το 5-10% των καταναλωτών που φτάνουν σε ένα συγκεκριμένο εισοδηματικό επίπεδο. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως η πλειοψηφία του πλανήτη βασίζεται σε μια οικονομία που λειτουργεί με μετρητά και οι τράπεζες δεν εξυπηρετούν αυτούς τους ανθρώπους».
Η λειτουργία της Abra είναι πολύ απλή: Έστω πως χρειάζεστε 100 δολάρια σε μετρητά. Για να τα πάρετε, θα ανοίξετε την εφαρμογή και θα βρείτε μέσω του GPS τον πλησιέστερο «ταμία» τράπεζας. Οι «ταμίες» μπορεί να είναι οποιοιδήποτε άνθρωποι, καθώς και επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα ιδιοκτήτες μίνι-μάρκετ. Αν πρόκειται για έναν οποιοδήποτε άνθρωπο, η Abra θα έχει ελέγξει το υπόβαθρό του (Το σύστημα είναι παρόμοιο με αυτό της Uber).
Μόλις βρείτε έναν «ταμία», θα συναντηθείτε κάπου που θα βολεύει και τους δύο. Κάθε άτομο παίρνει στη συνέχεια έναν κωδικό τον οποίο σκανάρει για την επικύρωση της συναλλαγής. Όταν ολοκληρωθεί η επικύρωση, θα πάρετε τα 100 δολάρια. Με τον ίδιο τρόπο, λειτουργεί και η κατάθεση μετρητών. Η Abra χρεώνει 0,25% ανά συναλλαγή, το οποίο αντιστοιχεί στη συμμετοχή της εταιρείας.
Η Abra είναι επί του παρόντος σε μορφή beta, αλλά θα τεθεί σε λειτουργία στις ΗΠΑ και τις Φιλιππίνες σε λίγες εβδομάδες, ενώ αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο το επόμενο έτος.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: