Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών διοργανώνει συναυλία - Το Σάββατο στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

ΜΕ ΟΜΠΟΕ ΚΑΙ ΠΙΑΝΟ
- Το Σάββατο στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

Συναυλία με μουσική για όμποε και πιάνο διοργανώνει το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Ο καθηγητής του ωδείου κ. Γιάννης Ζγούρας θα συνοδέψει τον κ. Κωστή Χασιώτη σε έργα των Salzedo, de Guevarra, Piazzolla, Ferraro, Guinovart, συνθετών από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/2/14 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Κωστής Χασιώτης
Ο ομποΐστας Κωστής Χασιώτης, απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (1993), της Ανωτάτης Μουσικής Σχολής “Folkwang” του Essen της Γερμανίας (1995), διδάκτορας του City University του Λονδίνου (2010), και πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, συνδυάζει την ενεργό καλλιτεχνική παρουσία με την έρευνα και τη διδασκαλία της μουσικής πράξης. Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (2000, 2013), την ορχήστρα του City University London (2005) και την Portobello Orchestra (2010). Έχει δώσει επίσης πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, παίζοντας όμποε και αγγλικό κόρνο. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει έργα από το μπαρόκ, την προκλασική, την κλασική και τη ρομαντική περίοδο έως τα ποικίλα ρεύματα της σύγχρονης μουσικής του 20ού και 21ου αιώνα. Συνεργάζεται με πολλούς Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σολίστες και συνθέτες, παρουσιάζοντας σε πρώτες εκτελέσεις έργα για όμποε και αγγλικό κόρνο, ορισμένα από τα οποία γράφτηκαν για τον ίδιο. Για πολλά χρόνια επίσης (1994-2004) υπήρξε μέλος και των δύο συμφωνικών ορχηστρών της Θεσσαλονίκης, στις οποίες συνεχίζει τακτικά να προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Πήρε μέρος σε πολλά μουσικά σεμινάρια με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες και, ως εισηγητής, σε αρκετά διεθνή μουσικά συνέδρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Από το 2000 διδάσκει όμποε στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης. Από το 2002, ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διδάσκει όμποε, μουσική δωματίου, τεχνικές ορχηστρικού παιξίματος και διδασκαλίας για πνευστά. Τα τελευταία χρόνια τα ερευνητικά και καλλιτεχνικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ιστορικά τεκμηριωμένη μουσική ερμηνεία, στη μεθοδολογία της οργανικής μουσικής διδασκαλίας και στην πρακτική της μουσικής εκτέλεσης.
Γιάννης Ζγούρας
Απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου από την τάξη του Ν. Αστρεινίδη. Συνέχισε σπουδές Διεύθυνσης Ορχήστρας στην Ανώτατη Κρατική Ακαδημία Μουσικής "Pancho Vladigerov" της Σόφιας από όπου αποφοίτησε με τον τίτλο Magister, φοιτώντας στις τάξεις των Ivan Marinov, Nedialko Nedialkov και Ivaylo Krinchev. Σήμερα εκπονεί Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Παπούλκα Σωτήριο με θέμα "Η Μουσική Προετοιμασία της Όπερας".  Την περίοδο 2001-2005 υπήρξε τακτικός επισκέπτης μαέστρος στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Σλίβεν και στην Ορχήστρα Δωματίου του Γκάμπροβο με τις οποίες πραγματοποίησε δεκάδες συναυλίες ερμηνεύοντας έργα όλων των εποχών αλλά και πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονων Βούλγαρων και Ελλήνων συνθετών. 
Εργάστηκε ως μουσικός προετοιμαστής και μαέστρος σε παραγωγές όπερας και οπερέτας σε Σόφια, Σλίβεν, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
 Έχει διευθύνει επίσης την Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Γυμνασίου Σερρών (2008-2013), την Χορωδία και Ορχήστρα Δωματίου ΔΕΗ Θεσσαλονίκης (2006-2010), την Ορχήστρα Μέσης Σχολής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης (2010-2011), την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Γιαννιτσών, την Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα της Ακαδημίας της Σόφιας. 
Για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως διευθυντής χορωδίας παίρνοντας μέρος σε χορωδιακά φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο Blagoevgrad, Σόφια (Βουλγαρία), Βράιλα, Κωστάντσα (Ρουμανία), Κωνσταντινούπολη (Τουρκία), Crotone (Ιταλία), Trempitz, Carvina, Olomotz (Τσεχία) και Gratz (Αυστρία).
Από το 2009 εργάζεται στο Τμήμα ΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διδάσκοντας το μάθημα "Ρεπερτόριο-Μουσική Συνοδεία".
Είναι επίσης απόφοιτος του Τομέα Γεωργικών Βιομηχανιών και Επιστήμης Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Διατελεί καθηγητής πιάνου και Θεωρητιών του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: